söndag, november 26

Dressyrlektion!

.... Eller nu ljög jag, för det var ingen lektion!

Låg på soffan igår med C å fick SÅ himla ridfeber där en halv 4 tiden, tänkte att Semppa har väl nog jobbat redan idag, men jag chansar å skrev åt marie. Nejdå, han var nog tillgänglig, så jag fick hyra honom å fara å rida!

Farligt dehär me ridning! Har ju inte ridit sen i våras, å inte direkt haft nå ridfeber heller, men så va ja ju sådär spontant på en kimppatunti me heli för 2 veckor sen? Å nu va man ju fast i träsket igen då ;D

(Å jo Beo, ja vet att ja börjar bli tant.. ;)  Fast jag förnekar de hårt... ! hehe)

Nå, hur som hafver, drog hastigt kläderna på mig, for ti stalle, å ställd iordning Semppalill.

Det roliga med Semppa är att första gången jag red honom, så tror ja han var kanske 5 år? Han var inte så skolad, det kommer jag ihåg, å jag red mkt lektioner för marie på semppa på den tiden. Det var före jag köpt Elmo, å han köpt jag 2008. Så det är ganska roligt att det funnits en häst som man haft möjligt å rida sådär många år. Visserligen har jag inte ridit S sen marie köpt honom, tills för 2 veckor sen! Men ändå, han har lixom funnits där!

Nå, från kimppatuntin så fick ja ju bra tips å knep av marie, så fortsatt lite me det igår, men de va nog lixom en helt annat häst i farten än sist! Heh. Han har ju sina ridskolefasoner så inpräntade i hjärnan, så ibland kommer dom fram.

Marie själv beskrev det så bra igår, Semppas knappar e int svåra å hitta, men de e svårt att få knapparna å hållas! Precis så e de! Igår tyckt semppa dehär med halvhalter va ett onödigt påfund, men det fanns åtminstone gas! Bruk va värre då det varken finns broms eller gas!

Lite lätt huvuvärk idag, men råka somn på soffan igår, samt att jag hade min egen ridhjälm på. Men tror nog jag får skylla mest på soffan. Inte så farlig träningsvärk idag, kroppen kommer väl ihåg musklerna trots att de va 2v sen sist ;) Nåja, de blir alltid lättare ridning när man rider själv, trots att jag nog var halft slut igår oxå, men den fysiska uthållningen brukar bli kortare då man rider själv, än när man har nån som pushar en ;) Samt att när man väl får de å funka, så ska de int vara tungt att rida!

Nåja, nu sku de va ti funder ut va man ska hitt åpå idag, hade nog tänkt ha slappsöndag, men känns nog lite som nå fotas sku kun va skoj idag.. ! Nåja får la se!

1 kommentar:

 1. Anonym07:40

  Man ska alltid förneka att man blir tant eller gubbe.

  För några år sen var jag till Kos på semester. Låg i det ljumma vattnet och njöt. I närheten var några flickor från sverige. De lekte och stojade som barn gör. Då hörde jag den ena säga "vi simmar ut dit förbi den där gubben". Och de menade mig.
  Jag säger bara en sak, Jävla ungar!

  Beo

  SvaraRadera