söndag, september 6

Vad kallar man.... ?

En person som har en besatthet av att ordna saker? Indexera, sortera?

Det är nämligen jag i ett nötskal.

Idag på dagen när jag satt å letade mönster på Ravelry som sku kun passa nåt av mina garn, så insåg jag att det tar ju en halv evighet. Så då kom jag på den briljanta (?) idén att nu jävlar ska de indexeras. Jo, jag vet, jag använder indexera lite fel i det här sammanhanget, men jag kommer inte på ordet jag söker. Nu är det ju inte frågan om att jag kommer att bli så avancerad så jag ens använder mig av nåt program på datorn, utan penna å papper duger fint åt mig.

Ja, alltså, åter till tråden. Så jo, nu ska jag skriva upp alla garntillverkare och namnet på garnet, vilken stickfasthet det har, vilka stickor som rekommenderas samt vilket material det är gjort av. Så att jag kan blada efter önskat behov. Vill jag ha nåt i 100% ull, ja då bladar jag fram till det, så ser jag vilka garner jag har som är gjort av det. Vill jag ha ett garn där jag kan använda stickstorlek 4, så bladar jag fram till den kategorin.

Smidigt? Vettefan.

Samma gäller böcker (därav dagens blogginlägg, då jag nyss plockade in lite böcker i bokhyllan.... då man ändå flyttar snart... ). Jag insåg att en hel drös av mina böcker är borta, å vettefan var jag har dom. Nånstans finns dom, men frågan är, har jag dom här uppe på vinden eller är dom där nere i salen bland alla mina andra grejs som inte ryms hit upp?

Varför jag ens började rålla med böckerna idag, är för att jag köpte Dan Browns Inferno (du kan provläsa boken på länken) å jag blev å fundera om jag ens hade föregående bok, alltså Den förlorade symbolen. Nu plockade jag dock in Änglar & Demoner, å funderade på var min Da Vinci Koden är.. ? Dessutom e mitt minne så fenomenalt, så nu minns jag faktiskt inte om de va Den förlorade symbolen eller I Cirkelns Mitt som ja la i bokhyllan. För 15 minuter sen. Grejt!

Nåjo. Det här är en av sakerna som gjort att jag funderat lite på vad man kallar en sån person som har lite... lite.. va ska man säga, mani? på att ordna saker. Jag vet inte om OCD kan räknas till det här, visst lider jag lite av det oxå, men de e mer sådär.. Allt eller inget lixom. Å att allt ska finnas nedskrivet i ett register. Mer eller mindre. Why? I do not know.

Nu är ju dock mitt lilla problem, att jag kan ju inte påbörja Inferno förrns ja läst alla 3 före. Förrns jag ens hittat Änglar & Demoner. Pust å stön. Welcome to my life.

2 kommentarer:

  1. systematisk? systematiker? men jåå ja vet va du menar - å ti slut sku man typ få sita å skriv upp å bokför allt :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå precis! Vaför lixom? :D

      Radera