söndag, november 8

Feber...

.... Hästfeber, kamerafeber... you name it!


Jag hatar lite söndagar. Lördagar går ut på att vila upp sig, chilla, göra sånt man tycker e roligt, söndagar brukar innebära att jag får feber. På precis vad som helst. Tusen miljoner idéer om allt å ingenting, å oftast kan man ju inte göra så mkt ändå åt saken på söndagar.

Finns ju 2 saker jag ska ha innan jag drar dit pepparn växer (dvs flyttar)... En dator å en kamera. Vad jag köper först så beror lite på vad jag är på för humör för dagen. Fast jag vet att det kommer nog att bli datorn först, dels för att den är billigare, å dels för att jag vill ha ny innan jag måste köpa ny. Sku väl tro att den här börjar närma sig 10 år, så... Den har väl gjort sitt.

Kameravalet har ju länge legat på en 70D (tror jag de var?), men nu börjar de mer å mer luta mot en 7D mk II istället. Visst, den har inte wifi, men eftersom jag börjat peta lite på bildredigering, så lär jag inte heller ha speciellt stor nytta av wifi. Plus att 7D mk II e otroligt snabb, alltså ännu större nytta med den (och det bästa av allt, både CF och SD minneskort = jag har oändligt med utrymme, och sådär på riktigt betyder väl det kanske 30-40gb).

Var ju oxå länge rätt säker på att jag skulle sälja trotjänaren, men jag har nog definitivt insett nyttan av att ha 2 kameror och inte behöva byta objektiv. Eller ja, nu har jag ju bara 2 objektiv så... Jag fotar oftat i dammiga miljöer, så... De e ju inget man e direkt glad över, när man ska byta objektiv. Så att jo, kommer troligen att behålla den tills vidare :)

Sen e de ju förstås annat smått å gott man ska ha, första efter dessa två lär väl bli ett 50mm 1,8 objektiv för den enorma summan av ca 140 euro. 119 på Rajala nu just, men lär ju ta ett par månader ännu innan ja har cash ti datorn å kameran. Datorn ligger på ca 1000 euro å kameran 1299-1499 beroende på rea eller nä.

Batterier ti kameran (båda till trotjänaren å nya) så lär man ju samla upp, batterigrepp sku inte sitta helt fel, så man behöver byta mitt i som man hamnar å göra nu.. Å speciellt när batterierna orkar ca 1h var med Bjässen, så.. dom börjar ju bli lite slut :/ Blixt e ju nåt som står på önskelistan, förstå flera å bättre objektiv, men dom e nog lägre ner på prio-listan.

Så ja, de e bara att spara pengar :) Lite mer än halvvägs ti datorn, men vet att både november å december är såndära månader me trevliga räkningar. Yay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar