måndag, april 9

Official announcement

.. Japp.

Så är det.

Jag hade inte tänkt gå ut med det här ännu, men iom att jag idag insåg att jag kommer att behöva en del hjälp av fb, så... tänkte jag att jag kör raka rör.

Det är så att jag har letat efter hus sen förra våren, alltså 1 år nu, men inte hittat nåt som varit riktigt... på riktigt. En god vän som jag brukar snacka me 1-2 gånger dagligen kläckte dock en fenomenal idé, som varken jag eller föräldrarna ens tänkt på!

En stor del av päronens hus är obebott, används som förvaringsutrymme, varför inte helt enkelt satsa pengar i att renovera upp det, istället för att köpa nåt, som jag sen ändå renoverar på ett eller annat sätt?!

Så ja. Det är det "lilla" stora projektet jag snart har på gång. Och ja, det är så otroligt mkt som kan skita sig ännu, därför jag hade valt att inte gå ut med det sådär officiellt. Jamenar, jag står lixom inte ens ännu ägare på den delen av huset, så bara där ren kan de ju skita sig... (Ni behöver således inte gratulera till nåt husköp ännu...), jamenar, bara det att banken kan säga "höppa, höppa!" så.. kan ju göra att de skiter sig brutalt.

Det är ingen liten renovering, de e int så att jag behöver byta några fönster eller så, nej nej, utan... det är en enorm renovering.

Sådär lägligt så kommer en bygg-inred-bo-mässa inkommande helg i rettighallen, så då lär väl en hel del saker klarna.

I det här skedet känner jag mig mest som en yr höna, en byggnadsfirma har varit å kollat, men han ville helst kolla pånytt senare i vår, vi måste nämligen ta upp golvet i nåt av rummen, å se vad som gått sönder undertill och vad som behöver fixas till i grunden.

Tomt 37 är ett hus som är byggt "på 1800-kall" som jag brukar skämta å säga, men jag vet egentligen inte exakt när huset är byggt. Originalritningen är daterad mars 1901.


Men jag kan lugnt säga att det är inte mkt som stämmer med denhär ritningen nåmer... om man säger som så.


Dessutom blir det en hel del rumstering (höhö) med rummen, det finns i det här skedet 2 kök å 1 minivessa, å allt ska göras om. Så att såhär kan det se ut när jag funderar


Ytterligare finns det 2 högforsar å 2 eldstäder, ena högforsaren tänkte jag spara å fixa upp, den andra får väl säljas om inte bror vill ha den förstås. Eldstäderna ska oxå fixas till så dom blir brukbara!

Husdelen har varit obebott sen 70-talet, så det har ju förfallit en hel del. I större köket är det plankgolv, handsågat, i olika bredder och längder, lite charmigt i sig.


Golvet i rum nr 1 (det som jag kommer att ... fan, int kan ja ju kalla det för köket heller, då e de ju 3 "kök"), nå, anyway, så har jag inte ännu identifierat golvet, är nämligen matta å en massa tidningar under.. ååå en massa grejjer ovanpå mattan, så det får bli ett projekt här senare i vår. 

Jag har skämtat flera gånger å sagt att jag kommer att hinna bli både gråhårig å tappa allt hår innan det här är klart, å många lär nog tycka jag tar mig an ett galet projekt (ibland ifrågasätter jag mig själv oxå), men jag/bror blir 4e generationen som äger detta hus, så de e inget man riktigt vill släppa ifrån sig sådär bara. 

Jag kommer att fortsätta blogga på en annan blogg om själva husremppan, å den bloggen hittar du här. Jag har valt att kalla det för tomt 37, eftersom de så fint står så på ritningarna, inget fancynamn här inte! På originalritningen tror ja de stod "Hus 172", men på senare har det varit "tomt 37, kvarter 4". Som sen blev "tomt 37, i den 4e stadsdelen nånting bla bla 11". Så det fick helt enkelt bli tomt 37. 

Så att jo :) Följ gärna "min" resa på den andra bloggen, kommer att efterlysa många tips och idéer både på bloggen och fb! Eventuellt att det t.o.m kommer ett insta-konto för det här! 

1 kommentar:

  1. Anonym07:49

    Du e duktig driftig och bäst.
    Fråga om det är nåt du undrar.
    Beo

    SvaraRadera