tisdag, februari 3

Tunga tider..

.. är det minsann.


Känner att jag behöver blogga av mig lite, inget jag vill skriva sådär "rakt ut" på fb.

Doggen har ju gått på kortison rätt länge, nåt fel har aldrig hittats förutom en liten förändring på ena bakknäet, men de va "inget att oroa sig över nu", då iaf.. Tror vi fick nåt antiinflammatoriskt å värkmedicin av den veterinären, men det hjälpte väl inte så mkt, eller hur det nu var.. Så av nån orsak har vi varit till en klinik i S:joki, där dom gjorde en fullständig koll på hunden (kan även upplysa att en viss koncern som har 2 kliniker i nejden sa att hunden måste avlivas eller opereras.. Katten som var före oss in sku oxå måsta avlivas.. hm.. )

Nå anyhow, av nån orsak så var vi ti S:joki då, å dom gjorde som nämnt fullständig koll på hunden, vanliga blodprover, inkl TSH/T4, borrelia och reuma, alla blodprover var bra, dom ultrade henne, de va allt frid å fröjd, å minns inte om dom tog röntgen oxå på henne eller hur de nu var.

Inget fel hittades, men vi visste ju att de va nåt fel, så vi fick kortison då som hunden sku gå på efter behov. Vi kunde gå ner under rekommenderad dos bra många år, e nu först typ senaste året vi är en halv tablett över rekommenderad dos.

Farsan sku ringa å förnya receptet när dom sa att dom vill ha in henne för blodprov efter lite diskussioner, och även att de kan behövas värkmedicin som komplement nudå. Så jo, nu ska vi in då den 11e me henne. Man e ju såklart väldigt orolig ifall de sku va nåt å dom säger att de e bäst å ta bort henne, hon är trots allt 10 år.

Knäet är ju inte det bästa, de märker man ju, men lite beroende på vad kliniken säger, så ska provar vi säkerligen med värkmedicin oxå, men om de snabbt börjar gå utför, så kan det nog hända att vi får ta de hemska beslutet.

Har redan diskuterats var vi gör det isåfall (ifall dom int tycker i s:joki att vi ska ta bort henne där på ställe), å vem som hamnar å göra de.. *viftar me handen*. De här e farsans lilla älskling så vet nog att han int klarar av det.

Det här är det absolut värsta med djuren, men nåt man är tvungen att räkna med.

Har inte heller riktigt orkat me gymmet idag, måste försöka peppa upp mig lite å slappna av så far jag ikväll istället. Inte helt enkelt att koncentrera sig på nåt när man tänker på de där å sitter me gråten i halsen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar