lördag, april 8

Börjar bli...

... på riktigt det här nu.

Köpte mig ett domännamn å webhotell idag, hittade nåt väldigt förmånligt. Tanken är att jag så småningom (när domänet är registrerat), ska försöka kasta upp en hemsida/blogg/webshop för firman. Så nu jävlars jävlar, e de på gång :P

Hade inte tänkt göra det här ännu, men eftersom jag inte riktigt hinner med tiden, och fick lite lätt panik när jag stod i duschen å insåg att 1 maj är väldigt snart, så var det bara att sätta sig ner vid datorn å börja klicka till höger och vänster.

Tanken är att jag (om de nu går som jag vill), ska börja sälja fotona direkt från sidan, utan min egen inblandning. Meeen, med min otur så ska de väl inte gå så smärtfritt. Har iaf kollat att den tilltänkta webshops-tillägget iallafall kan sälja foton, frågan är bara hur mkt det kostar för just det tilläggs-tillägget.

Det går ju att sälja fotona direkt via kuvat oxå, men ja.. jag vet inte riktigt, det verkar på nåt vis så invecklat.

Nå, det sura i hela kråksången var att det kan ta upp till 48h innan domänet är registrerat. Så... Jag kunde hittills ladda ner (eller ladda upp?!) wp, å sen kunde jag inte göra så mkt mera innan domänet e reggat. Blöää. Hade ju sett fram emot en riktigt datanörds-kväll med kaffet i högsta hugg å sitta långt inpå småtimmarna (alltså typ till halv 10 då när jag somnar), å programmera.

Det som däremot var en fet tumme upp, var att webhostingen finns både på finska å svenska (å miljoner andra språk), så även om jag köpte det på finska sidan då förstås, så kunde jag kontakta supporten på svenska sidan. Dom hade en såndär fin "Chatta med oss", så ja tänkte, vafan jag testar, eftersom slutsumman inte riktigt stämde överens med det som jag hade tänkt betala... (36 euro vs 94 euro). Killen i andra ändan fixade mitt problem, så jäkla nöjd!

Har länge länge velat testa på wp (alltså wordpress), men aldrig riktigt förstått mig på det. Tills jag kollade en wp-kurs på moderskeppet idag! Fenomenalt! Har faktiskt lärt mig rätt mkt från moderskeppet, så nog är det väl värt sina 11 euro i månaden, för över 200 kurser!

Nå, hur som hafver, nu kom ja lixom lite av mig, då jag inte kunde göra nåt mer förrns domänet e reggat nudå. Så va tusan ska jag göra nu?! Visserligen kunde jag ju jobba lite på logon, men de e ju tråkigt ;)

Äsch, får väl käka nå mums å se nån film nudå istället :D Tusan oxå ;)

1 kommentar: