måndag, januari 27

Bust a move...

Det uttrycket har jag på hjärnan... tillika som I will survive. Hmm... Samma sak, gå inte å säg Svappavaara eller Halloota åt mig, de fastnar på hjärnan å sen går jag omkring å säger det...

Det blev lite mer skruvande igår än jag räknade med, fortfarande finns de fördelar med att vara kort. Dels stod jag rakt under hytten (i princip)....Iaf kom jag närmare än farsan.... Det var frågan om att få upp en kupévärmarsladd genom sladdhärvan i golvet, å det var inte det enklaste, men efter mycket krånglande så fick vi igenom den.

Sen blev de sladd-dragning oxå... Farsan har införskaffat varningsflamsor som ska börja lyssa hysteriskt när han lägger i backen. Alltså såndära småa orangea lampor som blinkar enligt ett mönster, för att göra eventuell bakomvarande person/fordon uppmärksam på att han backar. Det här blev ju genast ett lite mer inressant projekt, då de sku dras via motorhuven, å helst int va nånstans där de smälter eller skaver... Nå, nackdelen me att va kort e ju att man inte räcks... fördelen e ju att man ryms.. å jag e definitivt smidigare än farsan att klättra -där man int ska klättra- på en hjullastare. Vi fick början av sladden närmast hytten, de va inga problem, å sen ner längs motorn, de va int heller så stort problem... Men lamporna ska placeras rätt högt uppe på motorhuven.. å hur får du dit sladden? Så här ser maskinen ut me huven helt öppen. Ovanför högra stänkskärmen kan man se en sladd som kommer ut, det var just den... den går längs me ramen "framåt", å de var där det blev lite knepigt...


Så jo, jag har stått brevid dom där stripsen där bak, bakom fläkten, medans farsan fällde ner motorhuven.. :D Det tänkt nästan bli lite klaustrofobiskt när den börja koma ner, för den måsta ändå gå en ner en bit bakom mig för att jag sku räckas :D Nåja, det här är en ny maskin, så man får väl tro att det int ska braka ner, men ska man prompt till nåt sånt ställe, så är det definitivt bättre att vara två, än att vara ensam, ifall nånting händer! 


Paps ville oxå vara klätterapa... :D Nåt som jag kom å tänka på, som volvo har gjort jäääkligt smart... Ni ser där på huven var de står Volvo... Rakt under e de snöbloms logo, men sen precis under det (lite svårt å se vad som e vad) så är en rund cirkel... Om motorn börjar brinna ska du tryck in skumsläckarn där.. Nåja, int hela, men slangen...! Så jäkla smart, istället för att öppna motorhuven, som tar tid, å dessutom ger syre åt branden...! Finns på båda sidorna så de enkelt ska gå att släcka en brand..! För övrigt e den här maskinen lite tuff, den förbränner avgaserna, alltså du kan i princip stick ner armen i avgasröret utan att bli skitig... ! Sen om de funkar i praktiken så, så är en annan femma, men så ska det funka i teorin! 

Läste på fejjan en såndär... bild.. "Learn to say no without explaining yourself". Det där blev jag å fundera på... Det är ju SÅ sant... varför ska man behöva förklara?! Oftast i mitt fall är det "Nej, ja har ingen lust...", "Nej, jag orkar inte.." "Nej, för att jag ska..." osv. Varför inte bara nej?! 

Urgh, börjar bli lite nervös för körprovet oxå. Idag e sista körningen ca 1h, å sen i moron e de uppkörning! Men jag försöker tänka såhär att Lasse sku nog öva på det vi sku måst öva på, om de e så att de finns en risk att vi inte klarar det...! Bara jag tar det lugnt å int stressar, så kommer jag nog ihåg att checka allt. Å han har nog int sagt nå speciellt heller nu, bara "de går no braa dehär!". Jag sku funder nu över helgen på om de e nånting ja sku vila öva en sista gång, men inget sådär speciellt. Klart ALLT kan förbättras, men inget jag känner mig jäkligt osäker på. 

På ett sätt är det bra att va först (går i alfabetisk ordning), så har man de ur världen, men de e aldrig roligt att va först ändå -.-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar