torsdag, februari 6

Kaos..

... i mitt stackars huvud.


Huvudet spinner på för fullt efter gårdagens diskussion, hur jag sku kuna lösa det här på ett smidigt sätt, så jag sku få börja jobba där. Ja tycker de där Ödet sku kuna ta å visa sina framfötter litegrann nu å ge mig nånting positivt istället för bara en massa krångel hela tiden...!

Ja må vara korkad ibland, men sådär korkad kan man int vara att man int sku fatta att dom vill ha dit just mig!

Dessutom fick ja ett mess igår som gjorde mig lite konfunderad oxå... Men nåja, det är väl inte värt att lägga ner för mkt tankar på det.

Ytterligare så var det sista skoldagen igår, å det kommer att kännas lite konstigt idag. Var så trött igår, så ja gick å la mig halv 7, vilket medförde att jag vaknade halv 5. Jej... Skoldagen i övrigt var så gott som normal med språklektion på förmiddan å studiebesök på eftermiddan. Så de va lixom inget "avslut". Nå, iofs vi ska ju en dag till skolan efter praktiken, å då e de ju våran "avslutning", men ändå känns det på nåt vis så skumt.

Ja just de ja, har ju tfntid ti läkarn i mön. Hon sa nog att provsvaren förmodligen kommer tidigare å att hon ringer mig såfort hon fått svaren. Idag e de torsdag... Håhå... ! Minns inte ens vilken tid jag hade tfntid eftersom hon just sa att hon ringer så fort hon fått dom! Nåja...

Orkade inte heller tjafsa me såret igår, var så förbenat trött, så de blir väl att kolla på det idag nu då... (även om ja drar mig för det)... Dessutom sket sig min blodtrycksmätning oxå, höhö... ;D Märks att jag varit lite mer irriterad denhär veckan.. Och ja sku måst på blodprov I MORRON! Usch ja vill inte -.- Försökte kolla om ja sku ha sån tur att de sku finnas ledig tid på tidsbeställningen, men näää -.- Nåja, är man där å rycker i dörren, så nog slipper man in före 9 nog. Jo, alltså testet (ett av dom) måste göras före kl 09.

Suttit å googlat nu igen (jo, klockan är nu 06:30, alldeles perfekt tid för att fundera...!), och hittade en riktigt bra sida, med några frågor jag blev å grubbla på.

"Ruta Noll

Du behöver börja med dig själv. Ja, jag vet det låter jobbigt, men vem har sagt att detta kommer bli lätt? Har du funderat på varför du är här egentligen? Antagligen har dina metoder hittills inte varit särskilt framgångsrika (usch det lät hårt).Jag menar inte att du behöver sätta dig i soffan hos närmsta psykolog och analysera din barndom (även om det säkert hade varit nyttigt). Det jag försöker säga är att du behöver ta dig tid att först fundera lite kring dig själv. 

Vem är du? 
Vem vill du vara? 
Varför vill du vara så?
Vad söker du? 
Varför är det viktigt för dig? 
Vad tror du att du måste förändra för att uppnå det? 
Hur gärna vill du detta? 

 Ta lite tid för dig själv och fundera…"


Det här handlar förvisso om dejtingdjungeln, vilket inte riktigt var min avsikt, men tyckte dom flesta frågorna var riktigt intressanta å tåls att funderas på. Jag vill tro att jag har rätt bra koll på mig själv vid det här laget, trots att jag pratade om "lära känna sig själv" igen efter sjukdomstiden. Som tog sisådär 6 år...!

Vem är du?
Ja, vem är jag?! Okej, jag kör fast på första frågan, det här bådar ju gott. Eller så inte ;D Hur svarar man ens på den frågan?! Hmm... Jag är nog... Tusan va de här var svårt! Nå, jag upplevs väl som en relativt social å glad person, även om jag inte är mitt bästa jag ännu.

Vem vill du vara? 
Jag vill vara en fri person! Nu menar jag inte en person som inte har ett arbete eller bara slackar, utan en person som gillar sitt arbete å på så vis känner sig fri. Att få göra det man gillar, att bli respekterad och omtyckt. En glad person! En framgångsrik person! Nu menar jag inte att man blir nån moviestara, framgångsrik kan betyda så mkt...

Varför vill du vara så? 
Då är jag lycklig!

Dom resterande frågorna handlar om vad man söker (förhållande, osv osv), så jag lämnar dom obesvarade. Okej, visserligen "Vad söker du" kunde ja svara lätt på, men nu handlade de inte om det ;) Utan att veta vem man själv är.. !

Den här sidan jämför lite med "du är va du äter!" å jag måste väl nog hålla med om det. Man är det man känner. Det syns på folk som osäkra eller om dom är självsäkra.

Vi kan ta ett exempel. När jag var på krogen sist, så satt min polare på en stol, å jag stod brevid henne, där nära var man kommer ner för trapporna ti mellen. Ni som vet, vet. Jag stod stadigt på båda fötterna, inga korsade armar, var så jäkla glad å gunga lite itakt med musiken mellan varven. Då kom en kille som jag vet så mkt så jag vet vad han heter å vem hans vänner är. Vi har ett par gemensamma bekanta, men vi är inte bekanta. Han ställde sig i en skämtsam tuff pose brevid mig, sen lutade han sig mot mig, la sin hand på min rygg å gav världens leende. Allt detta hände på ca 1-2 sekunder.

Vad kan man utläsa av detta? Nå, nu är jag ingen expert, men man får ju förmoda att han upplevde mig som en tuff person, men ändå glad. Vad han gjorde var dock att han kom fram till mig av -någon- orsak. Han kunde ha valt att bara gå förbi, men av någon orsak gjorde han inte det.

Det är just sånt här som jag tycker är så förbaskat intressant. Varför gör man si, varför gör man så?! Sku va himla kul å gå kurser i det här, men höh, lilla jakobstad.... Visst mkt finns att läsa på nätet, men endera e det direkt inriktat på dejting (vilket iofs kanske e de intressantast ämnet) eller så e de företagspositioner å hur man beter sig på en arbetsplats. Nej, jag vill ha mer på ett personligt plan, day-to-day situations. Dessutom har jag plöjt igenom så många sidor, så sällan jag hittar något nytt numera egentligen. Testade bildgoogla bodylanguage just precis, å endera kommer flirt bilder eller så kostymklädda personer. Som sagt...

Jamenar vi använder ju det hela tiden! När vi var vid UPM så studerade jag en purilbilschaffis som genom sitt kroppsspråk (dvs givna tecken) signalerade till truckchaffisen när han sku kläm åt gripen runt stockarna... ! Tror ingen annan i skolbilen la märke till det.. !

I tex lagsporter måste de ju vara en oerhört bra egenskap att kunna läsa av sina team mates.. ! Ett annat exempel är när modeller visar upp kläder! Tycker man nånsin nånting e fult, eller e de snyggt, wow, nåja, häftigt, galet... Deras jobb är att SÄLJA kläderna genom non-verbal communcation...!

Här finns f.ö en rätt bra basic knowledge om kroppsspråk (på engelska) som tangerar rätt många situationer.. ! Jag kunde fortsätta i en halv evighet, men det här inlägget är långt som det redan är... (dvs jag kommer snart att bli uttråkad då jag inte får skriva...!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar