söndag, april 13

Hästfeber...

... suck, pust å stön!

Jenny far på resa, vilket innebär att jag inte har nå störrre orsaker att fara till stallet nu på en vecka. Nåja, tömköra Chirac på tisdag, å sen är de ju hopptävlingar nästa helg.. JEJ! Men förutom det, så tror jag nog det blir en lite tråkig vecka. Lite möten att springa på kan jag tänka mig att det blir.

Men jo, hästfeber var det. Sista ponnyakuten kommer ikväll, sen blir det paus. Sista Ryttareliten på tisdag, sen vet man inget mer om det. Dumma vore dom ju ifall dom inte gör flera program eftersom det fått enormt positiv respons. Horse1 borde dessutom utöka sina program, sitter som bäst å mailar dom tips och förslag, eftersom dom frågade efter det. Okej, det är en nystartad kanal, som funnits sen typ september eller något, så man får väl ha lite överseende med att dom inte har rättigheter på allt, men hur tufft vore de inte när man fick se det mesta å det bästa därifrån! Och jo, det går att se från finland, via datorn, kostar ca 5 euro i månaden, så dyrt är det inte! 

Överlevde helgen rätt bra oxå, mest tackvare att jag varit lite sliten. Ont i halsen å lite halvsnorig, men ändå inte sådär så näsan e röd av allt snytande..! Kan eventuellt ha haft lite feber igårkväll, men är betydligt bättre i skick idag. Inge ont i halsen å känner mig betydligt piggare..!

Usch jag har feber på allt möjligt! Det lixom spelar int nå roll, känns helt som en bubblande bomb i kroppen, åh det är så jobbigt. OARGH. Det spelar lixom int nån roll (vadå upprepar sig?) vad jag tänker på, så känner jag en begynnaden feber komma smygandes. Bäst vore ju att inte tänka på nånting alls, eller på nåt lättsamt, typ nå spel eller nå, hade lite stegring just (alltså riktig feber!), så man e ju lite halvsliten tillika. Nåja, det var rätt helg åtminstone. Kunde iaf hålla mig från att börja glo på hastnet.se för att leta övervuxna connemaraponnisar.


Btw, Roundabound e mitt nya favoritord, ni kommer att förstå senare ;) Min käre bror som visat mig fanskap nu igen... ;D

Hade redan skrivit färdigt inlägget å skickat upp det, när jag gick in på hastnet.se Jag gjorde ett väsentligt misstag. Jag sökte på Connemara. Trots att min första Ponni P var en NF (New Forest, eller Ny Skog som Nela sku prata om), så är det Connemarorna som ligger varmast om hjärtat. Kanske för att jag fått rida så underbara individer?! 

Vi har ju Aftonsols Nick som är en stor favorit, han blev född när jag pluggade på Lantis, å har fått äran att rida honom. (Är min ridlärare på aftonsol som rider honom på kurs för Sandra Odelberg). Nick är efter O'Chief som lämnat flertalet övervuxna avkommor...! Hur läcker är han inte?! (iaf på vissa foton... ) 

Några andra jag fick äran att rida var gamla gamla Adde, Sade-Adu, en hoppstjärna. Å jävlar va de gick undan. Jag som däremot aldrig varit nån hoppstjärna, höll på flyga av av bara g-krafterna när jag hoppade med Adde! :D En annan jag fick rida var söta lilla Happy (som var deprimerad...) Han blev senare såld som såndär.. öh.. va heter de nu.. Nå, DUV-ponny, alltså som handikappade fick rida hos Jeanette. Ironiskt nog var Happy lite rädd i hoppningen å av nån orsak la Rolle mig å hoppa knepiga hästar, jag som var livrädd i hoppningen! Happy som han alltid fick sänka åt, för han vågade inte hoppa så högt (å sen fick jag höra av andra klassen att han alltid vägrar eller river, med mig gjorde han ingetdera..?). 

Fick ju hoppa med Simona oxå, som lär ska ha varit knepig (iaf året efter fick jag höra att hon var helt bångstyrig i hoppningen, det var den enda hästen jag var trygg på i hoppning, å hoppade en 1,10-bana på). 

Men jo, jag e helfrälst på connemaraponnisar, speciellt efter att jag tog reda på att man som vuxen får tävla ponny på kandar mot stora hästar! Jag hade förstått att man inte alls, oavsett ryttarens ålder, får tävla ponny på kandar..! Och som jag brukar säga, Connemara e storhäst i lite mindre förpackning ;)
Hagens O'Chief (han e så jäkla läcker!)


Juno Rory, en annan Connemarahingst.


En connemara som tävlar MSV C i SverigeI say no more.. GIVE ME A CONNEMARA!

2 kommentarer:

  1. En lugn helg kanske ändå var bra för kroppen! Du får köra hårt nästa i stället. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, ja precis ;) Men dessvärre åker min krog-kompanjon på praktik i 5 veckor nu, å min andra krog-kompanjon är en som jobbar dygnet runt ungefär :( Så det lär inte bli mycket krog för mig förrns i juni :( BRÖÖÖÖÖÖL

      Radera